Helatorstai oli lämmin ja aurinkoinen, mies oli ylitöissä ja ajattelin viettää päivän pihahommissa. Ennen sitä käytäisiin hallilla match- showssa turisteina Simon kanssa, ikä kun ei vielä riitä kehään menoon.

Aamupäivällä Paavo sai aikaan aikamoista tohinaa... Huomasi naapurin miehen ulkoiluttavan kissaa ja siitähän piti rähinä nostaa. Kissa pelästyi ja lähti karvat pystyssä kotia kohti, minä komentamaan Paavoa. Portin kohdalla naapuri pysähtyi vaihtamaan kuulumisia ja sillon Paavo päätti käydä tervehtimässä kissaa. Sukelsi verkkoaidan ali repien verkkoon kunnon reiän ja muu lauma perässä. Kissa pelästyi, ihmiset pelästyi, mutta eihän siinä onneksi mitään käynyt, pitäisi vaan aina säilyttää oma rauhallisuus. Naapuri otti kissan syliin ja me mentiin omalle pihalle. se olisi sitten aidan korjaus, että koirat pysyy pihalla. Siihen sitten vanha verkkoportti ja vielä laudanpätkä...

Sitten lähdettiin Simon kanssa hallille match- showhun. Vähän oli ihmeellistä, kun perille saavuttiin ja hallista kuului kova haukunta. Siitä vaan rohkeasti halliin, siellä oli paljon erilaisia koiria. Päästiin tutustumaan aksaopen ihanaan Terra- cocceriin. Siinä sitä sitten tutkittiin ollaanko tyttöjä vai poikia ;) Lopputuloksena yksi poika ja yksi tyttö. Sitten jatkettiin matkaa ja rohkeasti Simo nuuski toisia koiria, ainoastaa pari chihuahuavaa ärähti, mitä Simo vähän pelästy. Mutta rohkeasti jatkoi matkaa. Seisoskeltiin katselemassa isojen koirien kehää ja toinen aksaope tuli luoksemme. Simo vähän aluksi epäröi, mutta sitten meni luo, kun löytyi herkkuja, mutta eihän niitä syöty, ei meitä niin vain lahjota :) Vähän aikaa vielä hengailtiin ja sitten auton nokka kotia kohti. Matkalla tuli idea, että käydäänkin vielä kävelemässä Helilän keskustassa. Liikennevaloja, vieraita ihmisiä ja läheltä meneviä autoja. Hienostihan se meni, on meillä upea kasvismamma, kun se on opettanut kaikenlaiseen tohinaan pennusta asti, kaikista veljistä ja siskoista on tullut niin rohkeita. Yksi vanhempi mies pysähtyi ja halusi silittää kysyi oikein luvan. "Tottakai, mielellään ! "  vastasin. Kehui reippaaksi pennuksi, vähän Simo arasteli, mutta antoi sitten silittää. Mies antoi vielä neuvoksi tutustuttaa muihin koiriin, sanoin että ollaan kauheasti käyty erilaisissa paikoissa tutustuttu myös koiriin ja kotonakin on vielä kaksi koiraa lisää.

Kotona sitten touhuiltiinkin pihalla koko aluman kanssa ja kaikki pysyivät pihalla.